A fémnyomással készült sütődiszkosz 100%-ban saját termék
Egy kedves tájékoztatás szerint a diszkoszsütőről már a XVII. századból származnak feljegyzések, sőt az Olasz reneszánszban is használták. Magyarországon az első említés a huszas évekből ered, miszerint favágók kedvelt sütő-főző edénye volt.
A mi saját gyártású SÜTŐDISZKOSZunk télen-nyáron használható, nyáron parázson vagy kemencében; télen sütőben, kandallóban stb. kinek mi áll a rendelkezésére.
Egyetlen fontos szabályt kell betartanunk ezzel a sütő-főző edénnyel kapcsolatban: használat után ajánlatos azonnal megtisztítani, szárazra eltörölni és zsiradékkal kikenve tárolni.
Ime egy alaprecept:
Az edény aljára szalonnacsíkokat terítünk és egy evőkanál olajat csurgatunk.
Következhet a burgonya, hagyma, paprika, paradicsom stb szóval a zöldségek.
Harmadik emeletre került a hús.
A tetején ismét szalonnacsíkokkal zárjuk a sort.
Sütés előtt adjunk pici vizet az ételünkhöz, sütés közben rázzuk meg néhányszor a lezárt edényt, kinyitásnál pedig vigyázzunk a kicsapó, forró gőzre.
Van aki arra esküszik, hogy az első használat előtt érdemes az edényt hőkezelni, van aki kibéleli alufóliával az alsó részét (szerintem nem szükséges).
A jól össszeállított diszkoszétel az egész család álma, a szakácsnak nincs vele sok feladata, a család többi tagja pedig amíg az SÜTŐDISZKOSZ a parázsban van, nyugodtan focizhat, horgászhat, tollasozhat, iszogathat - szóval farkasétvágyúra kiéhezhet.
Az edény saját gyártású, három féle méretben kapható: 4-5 személy 6-8 és 8-10+ személy részére.